HElsesista får hele sannheten om anabole steroider

Store muskler er bare halve sannheten om anabole steroider. Helsesista, Tale Maria Krohn Engvik, har møtt Daniel, Joachim og Martin som alle har brukt anabole steroider. Se filmene og hør hva som skjedde med dem, hvordan de bestemte seg for å slutte, og hvordan de har det i dag. De håper deres historier kan få andre til å søke hjelp.
Glass 1 blue

Du dreper deg selv både psykisk og fysisk

NAVN: Martin
ALDER: 30 ÅR
BOSTED: Oslo

Trenger du hjelp? Les mer her

Tale Maria Krohn Engvik, hele Norges Helsesista, har tatt praten med Martin, 30 år, som begynte på anabole steroider da han var 19 år. Martin sier selv at han ville være med i filmen for å få frem at anabole steroider er noe som er overalt og brukes i alle samfunnslag.
Martin ville bygge muskler og startet først med ulike kosttilskudd, men da dette ikke ga ønsket effekt, ble han introdusert for anabole steroider gjennom folk på treningsstudioet. Han brukte steroider kontinuerlig i 9 år. Etter hvert krysset han mange grenser, både i forhold til ulovlige stoffer og livet ellers, gjennom utroskap og dop.

Martin forteller Helsesista at han opplevde en total mangel på empati, var helt blank og kald. Han ble arrogant, selvgod og veldig aggressiv. Familien turte ikke si i fra, i frykt for sinnet hans. Noen typer anabole steroider gjorde han ekstra aggressiv og han kunne lett bli irritert over småting.

Til tross for at Martin brukte anabole steroider, klarte han å fullføre utdannelsen sin og begynte å jobbe. Men Martin forteller også om en gang han mistet jobben på grunn av grove trusler mot en kollega.

Til slutt ble han tatt på fersken av kjæresten sin, som satte et ultimatum: Slutter du ikke med anabole steroider går jeg fra deg. Hun tok kontakt med Steroideprosjektet for å få hjelp. Martin var motvillig til å møte dem i starten, men innså fort at dette var en unik sjanse til å komme seg videre og han sluttet på dagen.

Det var tøft å slutte. Godhetsfølelsen forsvant, og han opplevde i etterkant å få dårlig samvittighet for ting han hadde gjort og mennesker han hadde såret. Det var ikke bare kroppen som var ødelagt, han hadde ødelagt alt rundt seg. Vennskap og sosial status måtte bygges opp igjen.

Helsesista vil vite hva som er hele sannheten om anabole steroider. Martin svarer at anabole steroider har ingenting i en menneskekropp å gjøre. Man dreper seg selv, sakte, både psykisk og fysisk. Man får dårligere potens, man setter seg i gjeld, man har det dårlig med seg selv. Det er ikke verdt det i det hele tatt.

Se hele intervjuet i filmen ovenfor, og trenger du noen å snakke med ta kontakt her.