HElsesista får hele sannheten om anabole steroider

Store muskler er bare halve sannheten om anabole steroider. Helsesista, Tale Maria Krohn Engvik, har møtt Daniel, Joachim og Martin som alle har brukt anabole steroider. Se filmene og hør hva som skjedde med dem, hvordan de bestemte seg for å slutte, og hvordan de har det i dag. De håper deres historier kan få andre til å søke hjelp.
Glass 1 blue

Hadde jeg visst at jeg skulle slite med megareksi, depresjon og sosial angst i to år etterpå, hadde jeg aldri starta.

NAVN: Joachim
ALDER: 29 ÅR
BOSTED: Oslo

Trenger du hjelp? Les mer her

Tale Maria Krohn Engvik, hele Norges Helsesista, har møtt 29 år gamle Joachim, som begynte med anabole steroider da han var 19 år. Joachim forteller at han var i en fase av livet der han valgte å trene veldig mye. Han begynte på anabole steroider fordi han skulle konkurrere i kroppsbygging.
Joachim ble mobbet mye på barneskolen fordi han var tynn og liten. Han ble først litt høyere da han begynte i 8.klasse, og startet samtidig å trene for å bli større og sterkere. Musklene begynte å vokse og han kunne for første gang ta litt igjen. I en periode var dette nok, inntil han ble introdusert for anabole steroider. Helsesista lurer på hva han visste om anabole steroider på det tidspunktet? Joachim forteller at han bare visste at man fikk større muskler. Det var først senere han gjorde research for å finne ut hvordan det funket og hva som kunne skje.

Den første tiden var det bare positivt å gå på anabole steroider. Han fikk større muskler, bedre sexlyst og bedre selvfølelse. Joachim ble bitt av basillen og fikk tidlig megareksi. Dette innebærer at uansett hvor mye man trener og hvor mye muskler man legger på seg blir man aldri fornøyd og bra nok i egne øyne.

Etterhvert begynte Joachim å bruke steroider kontinuerlig, for å slippe nedturene. Kompiser i miljøet hadde fått alvorlige bivirkninger og noen til og med dødd, men dette var ikke nok til å få han til å slutte. Først da Joachim ble 27 år bestemte han seg for å slutte. Han følte han ikke trengte det mer og ikke ville konkurrere lenger.

Joachim sluttet på anabole steroider, men gikk etter hvert helt i kjelleren, med depresjon og sosial angst. Han tenkte på å ta livet sitt og følte at alt gikk til helvete. Det ble vanskelig å gå på trening, og etter hvert også på butikken. Til slutt unngikk han all øyekontakt, også med venner og bekjente.

Joachim forteller Helsesista at han er veldig glad for at han tør å sitte sammen med henne i dag og fortelle om hvor ille det kan gå, for forhåpentligvis å kunne hjelpe andre. Det kan være vanskelig å be om hjelp i starten, sier han, men det finnes flere tilbud man kan benytte, som å ta kontakt med fastlegen eller Steroideprosjektet gjennom Steroidelab.no. Joachim vil også at folk skal vite at familien også har et tilbud om hjelp, og at alle kan være anonyme.

Joachim har snart vært 3 år uten anabole steroider og kan for første gang i livet si at han har det bra. Hadde han visst at det kom til å bli 2 år med megareksi, depresjon og sosial angst hadde han aldri begynt å bruke anabole steroider.

Se hele intervjuet i filmen ovenfor, og trenger du noen å snakke med ta kontakt her.