Pårørende

tett på en som bruker anabole steroider?

Er du venn, kjæreste eller i familie med en som bruker anabole steroider? Vi vet at det kan være utfordrende å være tett på en som bruker. Her på steroidelab.no finner du kunnskap om anabole steroider og de ønskede og uønskede effektene. Det kan gjøre deg som pårørende bedre rustet til å håndtere vanskelige situasjoner.
Hjerter hvite
Hør en samboers historie om hvordan det var å stifte familie med en pappa som valgte steroidene

Tett på en Samboer som bruker

Jeg fikk barn med en som brukte anabole steroider og rusmidler. Til slutt ga jeg han valget – familien eller steroidene.

Jeg fikk vite om bruken først et halvt år inn i forholdet. Han ufarliggjorde det veldig, og det var lovlig på den tiden, men innerst inne tenkte jeg – dette er ikke bra.

Vi hadde det fint sammen i to år, før personligheten hans endret seg og han ble manisk opptatt av både trening og mat. Jeg tror han plutselig begynte å bruke mye, fordi han vokste veldig i den perioden.  

Han brukte kurer, men greide aldri å slutte helt mellom dem. Når han trappet ned ble han deprimert, mens opptrappingen gjorde han manisk og aggressiv. Humørsvingningene ble gradvis verre og verre og jeg følte at jeg måtte gå på tå hev rundt han. Når jeg ser tilbake forstår jeg hvor ille alt faktisk var. Og han fikk meg liksom til å tro at alt som var galt var min feil.

Tanken på å forlate ham slo meg etter et år, men da han plutselig begynte å snakke om barn, og lovet å slutte, valgte jeg å bli.

Så ble jeg gravid, men underveis i svangerskapet skjønte jeg på oppførselen hans at han hadde begynt å bruke igjen.

Det siste året vi var sammen var preget av mye krangling om bruken hans, og jeg stilte til slutt et ultimatum; familien eller steroidene.

Det hele endte i en stor krangel der han slo meg med flat hånd.

Jeg satt igjen med følelsen av å ikke være verdt noe som helst og en utrolig skamfølelse over å ha blitt i forholdet så lenge. Jeg trengte mye hjelp og samtaler hos psykiater og det var viktig med støtte fra de rundt meg. Det ble også vanskelig å skulle gå inn i et nytt forhold, det tok noen år å bli helt trygg på en ny partner.

Jeg vil råde alle i samme situasjon som meg til å komme seg unna. Det spiller ingen rolle om det er steroider som gjør det, eller rusmidler eller om det bare har blitt sånn av andre grunner. Hvis partneren din ikke ser det selv og ikke ønsker å endre seg, så blir det i hvert fall ikke noe bedre.

For meg har det vært avgjørende med hjelp fra andre for å bygge meg opp igjen. Finn noen å prate med, det brukte jeg alt for lang tid på å forstå!