Slider arrow 3 lightblue
Tilbake
Steroidelab_Eksperiment_
0
8
0
8

Jeg ble både hissig og selvopptatt

NAVN_
"Andreas"
ALDER_
40
bosted_
BRUKT anabole
 STEROIDER_
4
ÅR

Introduksjon

Jeg heter Andreas, jeg er 40 år gammel og brukte anabole steroider i tre til fire år.

Hvordan var din inngang til bruk?

Jeg ble introdusert til anabole steroider via en venn jeg hang mye sammen med. Jeg vurderte det i et halvt år før jeg bestemte meg for å prøve. Jeg var 25 år gammel den gangen og ble bitt av basillen med en gang. Vi begynte å bruke anabole steroider i kombinasjon med at vi brukte kokain og alkohol, og fortsatte med det av og på i rundt fire år, samtidig som vi trente mye og festa.

Hvordan opplevde du effekten av AAS i starten?

Jeg merka stor fremgang på kort tid, og ble mye større og sterkere. Jeg tror det blir sånn at du ikke ser fremgangen like fort som andre gjør – sånn var det iallfall for meg. Så du vil ha mer, litt til hele veien, og blir til slutt blind på det. Jeg ble veldig selvopptatt og opptatt av musklene mine. Jeg følte meg veldig bra og fikk en enorm selvtillit. Men det tok ikke mer enn 3-4 måneder før jeg begynte å kjenne på de negative opplevelsene.

Opplevde du noen uønskede effekter etter hvert?

For min del merka jeg at jeg jeg endra meg psykisk, jeg ble mer hissig og selvopptatt, mer urolig og trengte ikke så mye søvn. Kokain, anabole steroider og sprit er en veldig dårlig miks, jeg merka det kanskje ikke selv i starten, men jeg ble aggressiv og oppførte meg som om jeg var kongen på utesteder. Til slutt ønsket ikke vennene mine å ha noe med meg å gjøre, så da søkte jeg meg til miljøer hvor det var vanlig å bruke anabole steroider. Jeg opplevde mer forståelse i det miljøet, og de var de eneste som gadd å ha noe med meg å gjøre. I tillegg til det psykiske, fikk jeg masse seneskader og muskelskader, fordi jeg økte så unaturlig raskt i styrke.

Hvordan klarte du å slutte?

Jeg slutta da jeg innså at oppførselen min var blitt så endret. Vendepunktet kom da jeg ble konfrontert av et familiemedlem på en fest om at jeg ikke kunne oppføre meg sånn jeg holdt på. Det var vanskelig å søke tilbake til de gamle vennene, som jeg hadde skremt bort tidligere, jeg ble en einstøing i en periode. For noen vil det sikkert gjøre at man faller tilbake til gamle vaner, men heldigvis klarte jeg å holde meg unna.

Du har sluttet å bruke, kjenner du fremdeles på bivirkninger?

Jeg ble veldig inneslutta i en periode etter at jeg slutta å bruke, og mista den selvtilliten jeg hadde da jeg brukte. Aggresjonen forsvant gradvis og jeg slapp heldigvis også unna de verste fysiske bivirkningene. I dag kjenner jeg ikke på noen bivirkninger, men jeg vet jo at det er en fare for senvirkninger.

NAVN_
"Andreas"
ALDER_
40
bosted_
BRUKT anabole
 STEROIDER_
4
ÅR

Trenger du hjelp? Les mer her

Jeg ble både hissig og selvopptatt

Del din historie