Slider arrow 3 lightblue
Tilbake
Steroidelab_Eksperiment_
0
2
0
2

Jeg følte meg aldri stor nok

NAVN_
Tony
ALDER_
49
bosted_
BRUKT anabole
 STEROIDER_
14
ÅR

Introduksjon

Jeg heter Tony, er 49 år gammel, og brukte anabole steroider i 14 år.


Hvordan var din inngang til bruk?

Jeg hadde en veldig vanskelig barndom med total omsorgssvikt, fysiske, og seksuelle overgrep og mye mobbing. Jeg sleit veldig med et dårlig selvbilde og selvtillit. Da jeg var 16 var jeg lei av å være redd, og bestemte meg for å begynne med kickboksing. Det hjalp på styrken og selvtilliten, og jeg begynte etter hvert også å utøve vold og tok på meg oppdrag som pengeinnkrever. Jeg begynte først med anabole steroider da jeg var 29 fordi jeg ville bli større, sterkere, fryktløs og jeg ville at folk skulle bli redd meg.


Hvordan opplevde du effekten av AAS i starten?

Helt ubeskrivelig bra, masse energi og kraft, selvtilliten jeg manglet kom for fullt frem, jeg hadde en fantastisk potens, humøret var på topp, og jeg ble også mer sinna og hemningsløs når jeg jobbet som pengeinnkrever. Jeg tålte alt, og dette varte i mange år. Samtidig utviklet jeg megareksi, noe som gjorde at jeg aldri følte meg stor nok, uavhengig av hva alle rundt meg sa.


Opplevde du noen uønskede effekter etter hvert?

Jeg merket ingen uønskede effekter før jeg ble tvunget til å slutte da jeg havnet i fengsel. Da ble jeg akutt impotent, følte meg svak, ble deprimert, gikk helt i kjelleren psykisk og fikk selvmordstanker. Jeg følte at alt ble snudd på hodet i forhold til sånn det var mens jeg brukte. Etter mange år med steroider var egenproduksjonen av testosteron helt fraværende, og jeg prøvde å ta livet mitt to ganger.


Hvordan klarte du å slutte?

Det var nok flere faktorer. Jeg fikk meg en vekker etter mitt andre selvmordsforsøk. I tillegg var jeg lei av å måtte sette sprøyter for å føle meg bra. Jeg tok etter hvert kontakt med helsepersonell og fikk hjelp til å begynne med testosteron substitusjon ettersom testosteronproduksjonen min aldri kom i gang igjen.


Du har sluttet å bruke, kjenner du fremdeles på bivirkninger?

Uten tvil. Jeg sliter alvorlig meg megareksi fremdeles, noe som gjør at jeg føler meg liten. Jeg har ikke den samme energien som før, og jeg sliter med potensen, noe som er veldig tungt. I tillegg har jeg mye smerter i kroppen, i ryggen, armer og bein – noe som aldri har vært et problem tidligere. Jeg sover utrolig dårlig og føler at jeg aldri ordentlig slapper av. Nå bruker jeg testosteron substitusjon som jeg får av legen min, og det har reddet livet mitt.

NAVN_
Tony
ALDER_
49
bosted_
BRUKT anabole
 STEROIDER_
14
ÅR

Trenger du hjelp? Les mer her

Jeg følte meg aldri stor nok

Del din historie