Slider arrow 3 lightblue
Tilbake
Steroidelab_Eksperiment_
0
5
0
5

Jeg trodde at alle var opptatt av min kropp

NAVN_
"Jens"
ALDER_
50
bosted_
Oslo
BRUKT anabole
 STEROIDER_
25
ÅR
NAVN_
"Jens"
ALDER_
50
bosted_
Oslo
BRUKT anabole
 STEROIDER_
25
ÅR

Trenger du hjelp? Les mer her

Jeg trodde at alle var opptatt av min kropp

Hadde jeg visst det jeg vet i dag da jeg var 18 år, hadde jeg aldri holdt på med dette her.  

Hvordan var din inngang til bruk?

Jeg var rundt 18 år da jeg begynte å trene vekter på helsestudio og ble raskt introdusert til anabole steroider via venner og bekjente. På den tida var jeg lett påvirkelig og så at alle rundt meg hadde god effekt av steroidebruket. Derfor bestemte jeg meg for å sjekke om det hadde god effekt på meg óg.

Hvordan opplevde du effekten i starten?

Effekten var rett og slett helt rå, det ble som en rus. Du fikk en fremgang som du ikke trodde var mulig. I løp av et par måneder kunne du gå opp 7-8-9-10 kilo. Jeg brukte bare én kur i året og hadde relativt lave doser. Likevel påvirka bruken humøret mitt og jeg kunne bli ekstremt hissig på visse preparater. I tillegg ble jeg veldig selvopptatt og empatien forsvant.

 

Hva var de negative effektene?

Etter hvert fikk jeg store akner på rygg og hals. Jeg fikk også såkalte «bitch tits» som gjorde at jeg måtte ta et kirurgisk inngrep i begge brystene mine for å få fjernet klumper der. Jeg måtte også til lege og få medikamenter mot kviser som var over hele kroppen. Etter hvert som åra gikk fikk jeg mer problemer med kroppen. Jeg hadde tre skulderoperasjoner. Etter skulderoperasjonene måtte jeg gjennom tre ryggoperasjoner og var borte fra arbeidslivet i 4 år. Likevel var nok den verste bivirkningen for meg sinnet mitt. Jeg var i utgangspunktet ganske hissig fra før av, og med anabole steroider ble jeg rett og slett en kruttpakke.

 

Hvordan klarte du å slutte?

Jeg begynte å gå litt inn i meg selv, det har noe med alderen å gjøre óg. Du begynner kanskje å tenke mer over konsekvenser og spørre deg selv om: «Er det verdt dette her, bare for at du skal få større muskler?». Jeg holdt på å bli arbeidsufør, ikke hadde jeg noe sosialt liv. Nå har jeg endelig vært ren i 5 år. Det har jeg klart med å sette meg andre mål i forhold til trening, med mer allsidig trening. Å være i bra form vil ikke bare si å ha store muskler, det er innebærer mye annet. Så jeg la om hele treningsplanen min, bestemte meg for å utvide perspektivet mitt i forhold til trening og sette meg andre mål som hvor bra jeg kunne bli uten steroider.  

 

Kjenner du fortsatt på bivirkninger?

Ja, det gjør jeg og det kommer jeg til å gjøre resten avlivet i forhold til ryggen min. Som de sa etter siste operasjonen min, jeg kommer aldri til å bli helt bra, men håpet var at jeg kunne bli så bra at jeg kunne klare å komme meg tilbake til arbeidslivet. Det gjør jeg. Men jeg går fortsatt i perioder på medisiner for å stagnere nervesmertene. Det blir jeg påmint om hele tiden.

 

Hva har bruken av anabole steroider tatt fra deg?

Jeg ødela veldig mye for meg selv, både jobbmessig og for utdannelse.Jeg kom opp i mye slåsskamper, både privat og på jobb, og det gjorde at de drømmene jeg hadde i forhold til jobb og utdannelse skar seg. Når du bruker steroider så tror du at alle andre er opptatt av kroppen din også, at alle har fokus på deg og kroppen din. Det er jo helt feil, det eneste de tenker er jo«jævla idiot, som står der, bruker masse steroider og har kroppen full av verk». Det er ikke verdt det, bare på grunn av litt større muskler.


Del din historie