Slider arrow 3 lightblue
Tilbake
Steroidelab_Eksperiment_
0
11
0
11

Nils

NAVN_
Nils
ALDER_
35
bosted_
BRUKT anabole
 STEROIDER_
ÅR

Introduksjon

Jeg heter Nils, er 35 år gammel og brukte anabole steroider i 6-7 år.

Hvordan var din inngang til bruk?

Jeg var vel 17-18 år første gang jeg brukte anabole steroider. Det var mange som brukte der jeg kom fra. Jeg vokste opp med et bilde av hvordan idealkroppen burde se ut, blant annet via media og filmer. Jeg har slitt med å få venner og har hatt en vond oppvekst med omsorgssvikt og flere fosterhjem. Målet mitt med å bruke anabole steroider var få det bedre med meg selv og bli mer akseptert i samfunnet – jeg ville bli en utadvendt figur.

Hvordan opplevde du effekten av AAS i starten?

Effekten av steroidene fungerte umiddelbart! Jeg følte meg veldig bra både fysisk og psykisk, og jeg opplevde lite bivirkninger de første årene. Jeg ble den utadvendte og selvsikre personen jeg ønsket å bli. Damene, også de litt eldre, ble interessert i meg fordi jeg så mer voksen ut, og folk kom bort til meg for en prat. Alt lysnet, jeg fikk skjerpet fokus, ble mer målrettet og presterte bedre på skole og jobb.

Opplevde du noen uønskede effekter etter hvert?

Jeg leste meg mye opp før jeg begynte å bruke, og hadde tanker om å bruke mindre doser enn det andre brukte. Jeg brukte også PCT-kurer. Likevel kom bivirkningene snikende idet jeg begynte med injeksjoner. Det var det psykiske og egenproduksjonen av testosteron som ble ødelagt for min del. Jeg hadde jo slitt psykisk under oppveksten, men jeg opplevde etter hvert at steroidene utløste det i større grad. Det var særlig det at nedturene etter kurer ble mørkere. Men jeg ble aldri utagerende eller sint av steroidene. Jeg tror det har litt å si hvordan du er i utgangspunktet, for jeg har alltid vært en ganske rolig sjel.

Hvordan klarte du å slutte?

Det var en sommer hvor jeg ville se hvor mye jeg klarte å få til med kroppen, hvor langt jeg kunne nå og målet var å klare å stille i konkurranse. Men inn mot slutten av den ene kuren fikk jeg en skikkelig knekk som gjorde at jeg bestemte meg for at «dette var siste gang». Jeg la meg inn på psykisk døgninstitusjon i 7-9 måneder for å komme bort fra alt. Det hjalp også å bytte miljø og begynne med andre hobbyer.

Du har sluttet å bruke, kjenner du fremdeles på bivirkninger?

Testosteronproduksjonen min er blitt ødelagt på grunn av bruken og jeg må nok bruke testosteronsubstitusjon (TRT) resten av livet. Jeg er jo heldig som har fått dette av lege etter å ha blitt utredet over lang tid, for jeg sleit lenge før jeg fikk hjelp. Jeg skulle ønske at det var enklere å få medisinsk hjelp for alle andre som sliter med dette, for det er tøft å stå i. Jeg har vært veldig frista til å begynne igjen flere ganger, men på grunn av testosteronsubstitusjonen har livskvaliteten gått mye opp, og hverdagen har blitt bedre igjen. Det beste er å holde seg unna gymmen og slippe å se alle som trener og blir så store etter bare et par måneder.

NAVN_
Nils
ALDER_
35
bosted_
BRUKT anabole
 STEROIDER_
ÅR

Trenger du hjelp? Les mer her

Nils

Del din historie