Slider arrow 3 lightblue
Tilbake
Steroidelab_Eksperiment_
0
6
0
6

Vi lo av at han “lekte” med kroppen

NAVN_
"Hanne"
ALDER_
45
bosted_
Akershus
BRUKT anabole
 STEROIDER_
ÅR

En pårørendes historie

Introduksjon

«Hanne» hadde en svoger som brukte anabole steroider. Verken hun eller de nærmeste i familien skjønte alvoret av bruken før han endret personlighet- og adferdsmønster.

Hvordan fikk du mistanke om at svogeren din brukte anabole steroider?

Han fortalte det selv til oss i familien. Han hadde alltid trent jevnlig, men nå hadde han blitt mye flinkere til å spise og trene styrke, og han sa at det ga resultater. I tillegg sa han at han satte sprøyter med steroider i rompa og lo det bort. Vi lo med, og sa han var gæren, men innså ikke alvoret i det, han så jo så frisk og glad ut, og han struttet av selvtillit.

Tok det lang tid før du så en endring?

Det gikk en god stund før vi merket at noe var galt. Han var liksom ikke helt med, og så dratt og sliten ut. Han var stressa, møtte ikke blikket på samme gode, glade måten som før. Han mistet interessen for oss og barna våre, og trakk seg irritert unna. Han kom sjeldnere innom på en kaffe, og de gangene han kom var han mutt og innadvendt og dro raskt igjen.

Hvordan var vendepunktet?

Vendepunktet kom på en årlig sommerfest. Svogeren min virket oppjaget og gira, og var høylytt og ovenpå. Utover kvelden ble stemningen mer og mer amper og tonen var ikke lenger god. Jeg nådde ikke inn til han, og det endte med en ubehagelig diskusjon om hans stygge ordbruk. Dagen etter tok vi en ordentlig prat om hendelsen på festen og hvordan han hadde kommet dit han var i dag. Han hadde merket at folk trakk seg unna, men at også familien nå tok avstand, gjorde han veldig lei seg. Han likte ikke selv den han var blitt, og sa at han savnet familien og vennene. Han klarte utrolig nok å slutte etter dette. 

Hvordan opplevdes det å være pårørende?

I perioden han brukte var både barna og vi voksne skuffet over at han trakk seg mer og mer unna oss. Vi prøvde å få han til å fortelle oss om hvordan han hadde det, men svarene var så vage og fulle av unnskyldning og uforståelighet. Det var frustrerende ikke å nå inn til han. I ettertid ser jeg hvor skummelt det var at vi synes han var flott å se på og at han fikk positiv respons på det. Vi trodde det bare var uskyldig «lek» med kroppen. Det var vanskelig å forholde oss til ham når han forandret personlighet. Vi skjønte dessverre ikke alvoret, at grunnen var de anabole steroidene. I dag, når jeg vet det jeg vet om anabole steroider, hadde jeg nok søkt informasjon og hjelp.

NAVN_
"Hanne"
ALDER_
45
bosted_
Akershus
BRUKT anabole
 STEROIDER_
ÅR

Trenger du hjelp? Les mer her

Vi lo av at han “lekte” med kroppen

Del din historie