Slider arrow 3 lightblue
Tilbake
Steroidelab_Eksperiment_
0
7
0
7

Bivirkningene kom etter at jeg sluttet

NAVN_
"Ståle"
ALDER_
42
bosted_
Oslo
BRUKT anabole
 STEROIDER_
9
ÅR

Introduksjon

Jeg heter Ståle, er 42 år gammel, og brukte anabole steroider i 9 år.

Hvordan var din inngang til bruk?

Jeg begynte å løfte vekter veldig tidlig, noe som var naturlig for meg i den idretten jeg drev med. Jeg gikk idrettslinja på videregående, og så etter hvert at noen av mine medstudenter hadde blitt veldig mye større på kort tid. De fortalte at de brukte anabole steroider, og jeg tenkte at dette var noe jeg også ville bruke for å komme noen vei med idretten. Jeg var 18 år da jeg tok anabole steroider for første gang. Den gangen var jeg usikker på meg selv og hadde psykiske problemer etter en veldig tøff barndom. Jeg visste ikke hva jeg ville med livet, men trening og bruk av anabole steroider ble min vei. Jeg leste meg godt opp før jeg begynte å bruke, planen var bare å ta én kur.

Hvordan opplevde du effekten av AAS i starten?

Effekten av de anabole steroidene var bra; jeg ble veldig sterk og gikk opp flere kilo i muskelmasse. Den ene kuren ble til to kurer, som ble til ni år, med et stort forbruk av anabole steroider og andre rusmidler. Livet bestod i å trene, jobbe, feste og sove. Det var ikke så mange som brukte anabole steroider i mitt miljø den gangen, det var ingen som reagerte på bruken min eller sa noe om det.

Opplevde du noen uønskede effekter etter hvert?

Allerede i forbindelse med den tredje kuren med anabole steroider begynte jeg å få søvnproblemer, det var grusomt. Jeg fikk ikke hjelp av leger eller andre, så jeg skaffet meg egne medisiner mot søvnproblemene. Jeg opplevde ingen andre store bivirkninger i løpet av de ni årene, før jeg plutselig fikk et hjerteinfarkt. Legene skjønte at det var på grunn av anabole steroider. Det var først når jeg sluttet, i forbindelse med infarktet, at bivirkningene kom.

Hvordan klarte du å slutte?

Jeg ble liggende en god stund på sykehus etter hjerteinfarktet. Planen var å begynne igjen når jeg ble friskmeldt. Men jeg fikk god tid til å reflektere rundt bruken min på sykehuset, og skjønte at det var lurt å slutte før jeg tok knekken på hele kroppen. For min del var det ikke så farlig å kjenne på at muskelmassen gikk ned, men det var allikevel tungt å vite at jeg ikke lenger skulle ta hormoner og leve det livet jeg hadde levd. Jeg fikk angst og ble deprimert i ettertid, i tillegg til at hjerteproblemene skulle vise seg å være veldig alvorlige og førte til fem nye hjerteinfarkt i årene som kom.

Du har sluttet å bruke, kjenner du fremdeles på bivirkninger?

De fleste av mine bivirkninger kom i perioden etter at jeg sluttet å bruke. I tillegg til hjerteproblemene har jeg veldig mye leddsmerter i hverdagen. I løpet av de ni årene med bruk overbelastet jeg leddene veldig fordi jeg løftet så mye tung styrke, og jeg har nå stort sett vondt i alle leddene i kroppen. Depresjonen og søvnproblemene har også fulgt meg i ettertid, og jeg hadde et høyt forbruk av rusmidler i en periode etter at jeg sluttet å bruke anabole steroider. Jeg har lyst til å trene, men jeg kan ikke lenger bruke vekter på grunn av hjertet, og det begrenser meg veldig.

NAVN_
"Ståle"
ALDER_
42
bosted_
Oslo
BRUKT anabole
 STEROIDER_
9
ÅR

Trenger du hjelp? Les mer her

Bivirkningene kom etter at jeg sluttet

Del din historie