Slider arrow 3 lightblue
Tilbake
Steroidelab_Eksperiment_
0
4
0
4

Vi var tjue som trente sammen, sju av dem tok selvmord

NAVN_
Christian
ALDER_
37
bosted_
Fredrikstad
BRUKT anabole
 STEROIDER_
15
ÅR
NAVN_
Christian
ALDER_
37
bosted_
Fredrikstad
BRUKT anabole
 STEROIDER_
15
ÅR

Trenger du hjelp? Les mer her

Vi var tjue som trente sammen, sju av dem tok selvmord

Mitt navn er Christian Bærøe Mathisen. Jeg er 47 år, kommer fra Fredrikstad og brukte anabole steroider i ca. 15 år.

 

Hvordan startet du?

Vi var en guttegjeng som sparka fotball på Lisleby, så tok vi en prøvetime på et treningssenter i Fredrikstad. Vi fikk treningsprogram og bra oppfølging, og sånne ting, men så var det en del store kraftige gutter der som var sånn som vi også hadde lyst til å bli.

 

Hvordan var virkningen?

Vekta begynte å gå opp, styrken begynte å gå opp. Matlyst og sånne ting. I løpet av den 12 ukers kuren, som vi hadde kjøpt tabletter til, gikk vi opp en 10-12 kg i vekt og en masse i styrke. Det her var virkelig noe for oss, som ville ha fremgang.

 

Hva skjedde etter hvert?

Jeg har hatt veldig mye muskelavrivninger, og det er ikke særlig deilig. Det høres akkurat ut som om når du drar i en fille, det spraker i muskulaturen og det flerrer opp i lår, eller i bryst, eller i den muskelen det gjelder. Mye hodeverk, vannansamlinger, kviser, sånn murring i lever eller nyrer, kragebeinet mitt sprakk en gang og skuldra hoppet ut av ledd. Det har vært mye. I tillegg til hjerteproblemene som jeg har hatt. Så jeg har hatt stort sett det meste av de bivirkningene man kan få egentlig.

 

Har du fortsatt bivirkninger?

Det gjør et eller annet med hodet ditt, selvbildet ditt og det forvrenger hele systemet ditt når du er 20 år og begynner å pøse innpå testosteron. Du får en god selvfølelse og en kjempeopptur, og så skal du slutte å bruke det her, det var jo livet mitt! Det er en ting jeg må leve med resten av livet og jeg bruker også medisiner som jeg også må bruke resten av livet. Både mot hjertet og for hodet.

Vi var ca. 20 gutter som begynte å trene samtidig på helsesenteret. Jeg har vært i 10 begravelser av de 20 og 7-8 av dem har tatt selvmord.

Del din historie