Slider arrow 3 lightblue
Tilbake
Steroidelab_Eksperiment_
0
9
0
9

Jeg fikk steroider av en jeg stolte på

NAVN_
"Pål"
ALDER_
23
bosted_
Østlandet
BRUKT anabole
 STEROIDER_
3-4
ÅR

Introduksjon

Jeg heter «Pål», er 23 år gammel, og brukte anabole steroider av og på i 3-4 år.

Hvordan var din inngang til bruk?

Jeg pådro meg et muskulært problem gjennom trening som gjorde at jeg ikke kunne trene som normalt. Det var ingen som kunne hjelpe meg med problemet, og den eneste løsningen for meg var å selvmedisinere. Jeg fikk anabole steroider av en jeg stolte på, som mente at det kunne være en løsning. Jeg var 16 år og visste ikke hva anabole steroider var, men det hjalp, og gjorde at jeg kunne trene normalt igjen, og derfor fortsatte jeg å bruke det.

Hvordan opplevde du effekten av AAS i starten?

Jeg gikk opp uventet mye i muskelmasse det første året, og var veldig glad og fornøyd fordi jeg kunne trene som normalt igjen. Mange la merke til at jeg var blitt større, og satte spørsmålstegn ved det, oppmerksomheten var ikke bare positiv. Jeg ble nok litt tøffere i talen etter at jeg begynte å bruke, men det var nok like mye miljøet jeg var i som påvirket det.

Opplevde du noen uønskede effekter etter hvert?

Jeg opplevde ingen uønskede bivirkninger mens jeg brukte, men etter rundt to år kom jeg i krangel med han som hadde ordnet med anabole steroider til meg. Jeg måtte derfor slutte brått fordi jeg ikke lenger fikk anabole steroider av han og ikke visste hvor jeg ellers skulle få tak i det. Etter at jeg sluttet havnet jeg i en massiv depresjon og forsøkte å ta selvmord. Jeg hadde angst, trente ikke, sov dårlig, hadde dårlig appetitt, gikk ned i vekt, og det normale livet forsvant. Egenproduksjonen av testosteron var helt fraværende og kom ikke i gang igjen, men jeg kjente ingen som kunne hjelpe meg, og jeg fikk heller ikke hjelp av leger.  Jeg fikk etter hvert tak i anabole steroider fra noen andre og begynte igjen, men jeg brukte aldri store mengder.

Hvordan klarte du å slutte?

Bestekompisen min døde etter å ha brukt anabole steroider og andre rusmidler, og jeg fikk en vekker. Jeg ønsket ikke å ende opp der, og bestemte meg for å slutte. Jeg pakket alle steroidene mine i en bag og gikk til fastlegen. Hun sa hun ikke hadde kunnskap om dette, men at hun visste at Steroideprosjektet hadde mulighet til å gi meg videre veiledning. Jeg fikk time samme dag, og fikk etter timen hjelp til å få riktig behandling.

Du har sluttet å bruke, kjenner du fremdeles på bivirkninger?

Jeg kommer alltid til å kjenne på ettervirkningene av bruken min, selv om jeg ikke brukte så store mengder. Nyrer og lever er ødelagt, hjertet mitt er forstørret, kolesterolet er fortsatt høyt selv om jeg spiser sunt og trener. I tillegg har jeg ødelagt hormonsystemet mitt og blitt steril. Jeg må antageligvis bruke testosteronerstatning fra legen resten av livet.

NAVN_
"Pål"
ALDER_
23
bosted_
Østlandet
BRUKT anabole
 STEROIDER_
3-4
ÅR

Trenger du hjelp? Les mer her

Jeg fikk steroider av en jeg stolte på

Del din historie