Tilbake til listen
Steroidelab_Eksperiment_
0
2
0
2
Foreldrene mine var opptatt av at jeg skulle se slank og bra ut
NAVN_
"Sarah"
ALDER_
40
bosted_
Østlandet
BRUKT anabole
 STEROIDER_
1
ÅR
NAVN_
"Sarah"
ALDER_
40
bosted_
Østlandet
BRUKT anabole
 STEROIDER_
1
ÅR
Se aLLE EKSPERIMENTENE
TRENGER DU HJELP? LES MER HER
SE NYESTE FORSKERFAKTA
Foreldrene mine var opptatt av at jeg skulle se slank og bra ut

Jeg kom fra et urolig hjem og har vokst opp med foreldre som var veldig opptatt av at jeg skulle se slank og bra ut. Jeg hadde også, før jeg forsøkte anabole steroider, slitt med spiseforstyrrelser i ca. 5 år. Og jeg var desperat etter å finne et middel som kunne gi meg den perfekte fettfrie og muskuløse kroppen. Min første sprøyte ble satt da jeg nettopp hadde fylt 21 år, og jeg fikk hjelp fra noen i miljøet.

 

Hvordan føltes det?

Den første tiden var jeg i en sånn evig lykkerus. Jeg fikk enormt økt selvtillit, økt energinivå og konsentrasjonsevnen ble skjerpet og alt var liksom veldig positivt den første tiden. Men det hadde også den effekten at jeg til stadighet brydde meg mindre og mindre om andre og mistet mer og mer empati.  Jeg skled også vekk fra mitt miljø, da mitt sosiale nettverk besto av treningskompiser, som også brukte steroider.

Hva var effekten etterhvert?

Ja, hvis vi går til bivirkningene så var det at jeg etter et halvt års tid ved bruk av anabole steroider, fikk en mørkere stemme, fetere hud, fett hår og moderat vekst av klitoris. Når det gjelder det psykiske så mistet jeg etter hvert mer og mer evnen til empati og brydde meg bare mer og mer om meg selv. Jeg fikk veldig kunstig høy selvtillit.

 

Hva skjedde da du sluttet?

Jeg ble jo alvorlig psykisk syk ca. 6 måneder etter at steroidemisbruken opphørte og jeg måtte ha profesjonell hjelp. Jeg utviklet en psykose og fikk syns- og hørsels-hallusinasjoner. Jeg fikk etter hvert komme på en psykiatrisk poliklinikk til behandling. Jeg ble også ved et tidspunkt innlagt på grunn av selvmordsfare.

 

Har du fortsatt bivirkninger?

Ja, det er nå snart 18 år siden jeg tok min siste tablett med et anabolt steroid. De fysiske bivirkningene nå er så og si borte, men jeg fikk ødelagt psyken min permanent og utviklet en bipolar lidelse. Noe som resulterte i at jeg, nå i dag, må bruke flere ulike typer medisiner for psyken, for å i det hele tatt kunne fungere. Heldigvis i dag så har jeg gode vennskap og et bra samboerforhold og gode familieforhold. Og jeg håper jo også at jeg kan kutte ned på medisinbruken etter hvert og kanskje oppnå en medisinfri tilværelse. Du kan si at 1 år med steroidemisbruk ga meg hvertfall 10 år med bivirkninger.

Se aLLE EKSPERIMENTENE
TRENGER DU HJELP? LES MER HER
SE NYESTE FORSKERFAKTA